Great Grey Shrike

Lanius excubitor - Pie-grièche grise

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Laniidés

  • Genus
    :

    Lanius

  • Species
    :

    excubitor

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 25 cm
  • Wingspan
    : 30 à 34 cm.
  • Weight
    : 54 à 55 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Great Grey Shrike (Lanius excubitor) is a species of bird in the Laniidae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Lanius excubitor excubitor (n, c and e Europe, nw Siberia)
  • Lanius excubitor homeyeri (se Europe and sw Siberia)

Foreign names

  • Pie-grièche grise,
  • Alcaudón norteño,
  • Picanço-real-nortenho,
  • Raubwürger,
  • Nagy őrgébics,
  • Klapekster,
  • Averla maggiore,
  • Varfågel,
  • Varsler,
  • strakoš veľký,
  • ťuhýk šedý,
  • Stor Tornskade,
  • isolepinkäinen,
  • botxí septentrional,
  • Grásvarri,
  • srokosz (europejski),
  • lielā čakste,
  • veliki srakoper,
  • Серый сорокопут,
  • オオモズ,
  • 灰伯劳,
  • 北方灰伯勞,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Boreal, Temperate ; Savanna : Dry ; Shrubland : Temperate, Subtropical/Tropical Dry, Mediterranean-type Shrubby Vegetation ; Grassland : Temperate, Subtropical/Tropical Dry ; Wetlands (inland) : Freshwater Springs and Oases ; Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) : ; Desert : Hot

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Pie-grièche grise © 1996-2018 Oiseaux.net